Здоров’я

Ознаки, що сигналізують про те, що ваша дієта вам не підходить

На що потрібно звернути увагу.

Ознаки, що сигналізують про те, що ваша дієта вам не підходить. На що потрібно звернути увагу.

Видео дня:

У гонитві за ідеальною фігурою ми часто забуваємо про те, що організм кожної людини індивідуальний рівно так само, як і раціон харчування. На які знаки варто звернути увагу, щоб дієта не була в тягар і принесла потрібний результат?

Те, що ми їмо, впливає не тільки на зовнішній вигляд тіла, але і на нашу продуктивність, внутрішній стан. Часто ми мучимо себе невідповідними дієтами, дотримуємося їх, не проконсультувавшись з дієтологом, і тим самим завдаємо незмірної шкоди організму. А головне — перестаємо отримувати задоволення як від їжі, так і від повсякденних подій. Фахівці виділяють 9 головних ознак, що сигналізують про те, що ваша дієта вам не підходить, інформує Ukr.Media.

Пригнічений стан

Низький рівень цукру в крові через нестачу вуглеводів призводить до того, що ви стаєте дратівливими і пригніченими. В такому разі варто додати в раціон вуглеводів, це призведе в норму показники глюкози і посприяє виробленню серотоніну. Також варто доповнити своє харчування достатньою кількістю жирних омега-3 кислот. Вони містяться в авокадо, волоських горіхах і рибі, або замініть їх вітамінами або добавками з живими оліями, щоб збалансувати раціон.

Безперервний голод

Легкий голод — норма на шляху до ідеальної талії, але ключове слово тут — легкий. Якщо вас постійно переслідує бажання з’їсти все підряд — це вірна ознака того, що обрана дієта вам не підходить. Невтихаючим почуттям голоду організм повідомляє, що йому чогось не вистачає. Придивіться, до чого вас тягне найбільше в ці моменти і залежно від цього ви зможете зрозуміти, які саме продукти упустили.

Проблеми з травленням

Часто цим способом організм каже: «мені не вистачає клітковини!». Постарайтеся збагатити раціон цільнозерновими продуктами, вівсянкою і бобовими — це допоможе врегулювати роботу всієї травної системи і підтримає нормальне функціонування кишечника.

Здуття живота, дискомфорт

Здуття після їжі нормально, особливо якщо в вашу страву входили бобові або капуста. Однак, якщо неприємні відчуття переслідують вас постійно, зверніть увагу на цей не дуже хороший сигнал. Спочатку визначте, чи постійний це симптом або ж епізодичний. Так, в першому випадку обов’язково переглянете свій раціон і не намагайтеся змінити свій організм. А в другому ставтеся до деяких продуктів з великою обережністю.

Втома

Очевидна нестача поживних речовин — вірний шлях до втрати енергії, а, відповідно, і втоми. Так часто буває, коли недосвідчена людина підбирає собі дієту сама і не може грамотно збалансувати всі необхідні мікроелементи. Тому, якщо на вас раптом напала осіння меланхолія, подивіться: може, ключ, до щастя і гарного настрою лежить у вас в тарілці.

Поганий стан шкіри, землистий колір обличчя

Шкіра як лакмусовий папірець завжди дає зрозуміти, чи все у нас добре з організмом. Так, якщо несподівано почали з’являтися лущення, маленькі прищики або пігментація, а косметику ви не змінювали, то варто придивитися до свого раціону. Такі порушення можуть сигналізувати про брак великої кількості нутрієнтів і поживних речовин. Постарайтеся їх компенсувати після консультації з косметологом і дієтологом.

Небажання рухатися і займатися спортом

Дієта — не єдиний чарівний ключик до ідеального тіла. Крім правильно підібраного раціону важливі і регулярні фізичні навантаження. Однак, якщо вам після їжі не хочеться навіть ходити і здається, що грецький салат перетворився в дуже важку страву, значить, ця дієта точно не для вас.

Відсутність задоволення

Все повинно приносити задоволення, і дієта в тому числі. Незалежно від того, який раціон ви для себе вибрали, якщо він не радує вас або не приносить емоційного задоволення, задумайтеся, чи варто його дотримуватися. Адже все, що в тягар, ніколи не принесе належного результату і задоволення.

Необхідність дієти

Запитайте себе чесно: у вас дійсно є зайва вага або ви прагнете досягти ефемерного ідеалу? Набагато краще відчувати себе здоровими, енергійними і активними, ніж постійно голодними і втомленими. Подивіться на свою вагу реалістично: можливо, вам буде достатньо лише невеликої корекції харчування, а не тотальної зміни раціону. У будь-якому випадку, краще проконсультуватися з фахівцем, він точно не обдурить і проведе детальний аналіз ситуації.