ГоловнеПолітика

Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Вірменії

Зміцнення двосторонньої співпраці та питання міжнародної і регіональної політики були в центрі уваги переговорів, що відбулися також в Державному Секретаріаті Святого Престолу.

У понеділок, 11 жовтня 2021 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані Президента Вірменії Армена Саркіссяна, який опісля зустрівся з Державним Секретарем кардиналом П’єтро Пароліном і Секретарем у справах стосунків з державами архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером.

Під час щирих переговорів, як зазначається в комюніке прес-служби Святого Престолу, сторони висловили задоволення розвитком і зміцненням двосторонніх стосунків між Святим Престолом і Вірменією, країною з давньою християнською традицією. Під час зустрічі не забракло уваги до різних тем міжнародної та регіональної політики.

Під час обміну подарунками Президент Вірменії подарував вірменський килим, образ святого Григорія Нарекського та книгу з мініатюрами про Вірменську Церкву. Святіший Отець подарував Главі Держави спеціальні видання його цьогорічного послання на Всесвітній день миру та Апостольських напоумлень і енциклік.