ГоловнеПолітика

Партія Трюдо перемогла на дострокових виборах у Канаді

Ліберальна партія прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо здобула перемогу на дострокових парламентських виборах, але поки незрозуміло, чи отримає вона абсолютну більшість. Про це повідомляє телеканал СВС у вівторок, 21 вересня.

Вiдео дня:

Зазначено, що правляча партія Трюдо на виборах в понеділок отримала більше місць, ніж опозиційні консерватори — 157. Але поки немає впевненості в тому, що вона зможе домогтися абсолютної більшості в 170 місць. У деяких округах ще триває підрахунок голосів. Крім того, необхідно більше часу для обробки бюлетенів, відправлених поштою.

Телеканал нагадує, що з 2015 року Трюдо є прем’єром Канади, але останні два роки він очолював уряд меншості. Ймовірно, така ж ситуація збережеться і після нинішніх виборів. Це означає, що лібералам Трюдо доведеться знову покладатися на опозиційні партії, такі як ліва Нова демократична партія, щоб приймати закони.

Нагадаємо, в серпні у Канаді були оголошені дострокові вибори в парламент. Уряд Трюдо хотів отримати новий мандат на свої рішення щодо пандемії коронавірусу. Політичні опоненти Трюдо звинувачували його в тому, що він ініціював позачергові вибори у власних політичних інтересах.