ГоловнеСвіт

Pfizer підвищила прогноз доходу від COVID-вакцини до $36 млрд

Американська фармацевтична компанія Pfizer підвищила прогноз прибутків від вакцини від коронавірусу COVID-19 на 2021 рік до 36 млрд доларів. Про це повідомляє The Guardian.

Видео дня:

Наголошується, що Pfizer спільно з BioNTech розраховує виготовити 3 млрд доз вакцини Comirnaty до кінця грудня, але не всі дози будуть поставлені до цього часу.

Цей препарат вже приніс 13 млрд доларів доходу за три місяці до 30 вересня. Це більше половини загального доходу Pfizer у розмірі 24 млрд доларів за квартал, який зріс на 134% порівняно з попереднім роком. За перші шість місяців цього року виторг компанії склав 11,3 млрд доларів.

Разом з американською біотехнологічною компанією Moderna на Pfizer припадає левова частка світових доходів фармацевтичної галузі від вакцин від коронавірусу. Moderna повідомить про свої доходи від вакцин 4 листопада, а партнер Pfizer – компанія BioNTech – та найбільший британський виробник ліків AstraZeneca – наступного тижня.

У всьому світі вже введено близько 7,1 млрд доз, і майже половина населення світу отримала хоча б одне щеплення.

Раніше у Pfizer спрогнозували терміни закінчення пандемії коронавірусу. Повернення до нормального життя матиме застереження, проте воно можливе протягом року після пандемії, заявив гендиректор компанії Альберт Бурла.