ГоловнеЗдоров’я

Південна Корея схвалила власні ліки від COVID-19

У Південній Кореї Агентство з безпеки ліків затвердило препарат для лікування COVID-19, розроблений місцевим фармацевтичним гігантом Celltrion Inc. Про це повідомляє Yonhap.

Препарат компанії CT-P59 можна вводити пацієнтам з групи підвищеного ризику, тобто, людям від 60 років і старше, або людям із захворюваннями серця, цукрового діабету, високим тиском або хронічними захворюваннями, які впливають на дихальну систему.

Також Міністерство продовольчої і фармацевтичної безпеки дало дозвіл за умови, що Celltrion представить результати глобального клінічного випробування третьої фази.

У січні Celltrion опублікував результати другої фази глобального клінічного дослідження свого препарату, зазначивши, що CT-P59 зменшує час відновлення після хвороби і ймовірність важкого випадку.

Тепер фармакологічна компанія планує провести глобальне клінічне випробування третього етапу більш ніж у десяти країнах, щоб отримати всебічні результати про безпечність та ефективність CT-P59.

Крім того, компанія планує подати заявку на дозвіл використання препарату в екстрених випадках в Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) і в Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) вже в найближчі місяці.

Відзначимо, що CT-P59 має форму ін’єкції, яку безпосередньо вводять у вену протягом півтори години.

Нагадаємо, що раніше в світі кількість COVID-інфікованих перевищила 105 мільйонів. Україна за захворюваністю займає 17 місце в світі і восьме — серед європейських держав.

Своєю чергою, Міністерство охорони здоров’я заявив про зниження приросту випадків COVID. Від коронавірусу померли ще 158 громадян України. Подолали інфекцію понад 8 тисяч осіб.