ГоловнеПолітика

Польща почала укладання трубопроводу Baltic Pipe

Польська держкомпанія Gaz-System оголосила в понеділок, 28 червня, про початок прокладання морської ділянки газопроводу Baltic Pipe по дну Балтійського моря.

«27 червня Castorone — одне з морських суден, відповідальних за прокладання морської ділянки газопроводу між Польщею та Данією, — почало прокладання Baltic Pipe в Балтійському морі», — йдеться в повідомленні.

Прокладання почалося в данських водах, недалеко від острова Борнхольм.

Зазначається, що судно Castorone буде поступово рухатися по трасі газопроводу в північно-західному напрямку.

«Прокладання морського трубопроводу довжиною майже 275 км займе кілька місяців. Якщо дозволить погода, весь процес буде завершений цьогоріч», — йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що на початку червня Апеляційний рада з питань навколишнього середовища і харчових продуктів Данії відкликала дозвіл, виданий управлінням з охорони навколишнього середовища на будівництво газопроводу Baltic Pipe.

Нагадаємо, 4 травня 2020 року в Польщі дали старт будівництву Baltic Pipe. Про це оголосив по національному ТБ президент країни Анджей Дуда. Він наголосив, що в результаті газ зможе отримувати і Україна.

Проект Baltic Pipe передбачає три етапи: з’єднання норвезьких і данських систем передачі газу, розширення інфраструктури Данії, а також будівництво труби Baltic Pipe, яка з’єднає Польщу та Данію по дну Балтійського моря. Планована потужність газопроводу — 10 млрд кубометрів на рік. Завершити будівництво Польща планувала до 1 жовтня 2022 року.

Вартість проекту становить понад 1,5 млрд євро, з яких майже 267 млн ​​становлять кошти Єврокомісії.