Здоров’я

Поради, які допоможуть побороти залежність від їжі

7 лайфхаків.

Поради, які допоможуть побороти залежність від їжі. 7 лайфхаків.

Не варто лякатися, якщо ви відчуваєте любов до їжі. Це абсолютно нормальне явище. Але у деяких людей їстівні радості просто перетворилися в сенс життя, інформує Ukr.Media.

Сьогодні ми вам розповімо про те, як перестати бути залежною людиною від їжі. Нижчеперелічені поради допоможуть вам тримати своє тіло у формі.

Потрібно випити багато води

Ви знову хочете їсти, хоча недавно тільки вживали їжу? Можливо це просто бажання пити, а не голод?

Спробуйте налити собі водички в якийсь красивий стаканчик. Люди кажуть, що так набагато смачніше.

Щоб хоч якось урізноманітнити її смак, можна додати скибочку лимона або гілочку м’яти. Корінь імбиру допомагає прискорити метаболізм, тому його також можна покласти в склянку з водою.

Почистьте зуби

Так-так, зробити це можна саме посеред дня, не тільки вранці або перед сном.

Хто так пробував, стверджує, що чищення зубів насправді допомагає зменшити відчуття голоду. Бонусом до цього способу стане білосніжна посмішка.

Потрібно завжди снідати

Багатьом людям лінь готувати з ранку. Якщо ви відноситеся до цієї категорії, то готувати сніданок собі найкраще з вечора.

Людина, яка не пропускає ранкове приймання їжі, ніколи не буде ризикувати переїсти. Сніданок не тільки допомагає наповнити людину енергією, але і приблизно на 30% підвищує працездатність.

Не потрібно дивитися на фото їжі

Якщо ви знаєте, що таке INSTAGRAM, то напевно для вас не стане відкриттям те, що він рясніє зображеннями красивої їжі. Такі картинки виглядають дуже яскраво і апетитно.

Якщо постійно перегортати подібні зображення, то звичайно вас ніколи не покине відчуття голоду.

Перед тим, як знову потягнутися за бутербродом, погляньте на себе в дзеркало і згадайте, що ви хотіли змінити в собі. Ви цього точно не досягнете, якщо будете споживати в їжу бутерброди,

Необхідно скоротити швидкі вуглеводи

Потрібно відмовитися від шоколадок, мармеладу та інших швидких вуглеводів. Від такої їжі людина вже через 30 хвилин знову почне відчувати голод.

Тому потрібно замінити швидкі вуглеводи клітковиною. Відразу зробити це буде нелегко, тому потрібно все робити поступово. Їжте більше яблук, мигдалю, грейпфрутів. Адже це також дуже смачно. Найголовніше — звикнути до такої їжі.

Потрібно їсти тільки правильні солодощі

Тортики, печеньки і цукерки можуть перетворити вас з людини в справжнісінького зомбі. Люди дуже швидко звикають до подібної їжі, але ж саме від неї у нас з’являються зайві сантиметри. Потрібно намагатися вживати в їжу білок. Він допомагає пригнічувати апетит.

Але не всім подобається жувати за комп’ютером курячі грудки. Є ідея трохи краща — з нежирного молока і білків можна приготувати багато цікавих десертів і навіть смачне морозиво. Пошукайте в Інтернеті, там є багато різних корисних рецептів.

Постарайтеся зігрітися

Буває так, що людина починає відчувати голод від того, що вона замерзає. В такому разі потрібно просто одягнутися тепліше і випити чашку гарячого чаю.

Як варіант, в гарячий чай можна додати заморожену полуницю. Виходить дуже смачно і незвично. Якщо ви не звикли пити тільки один чай, то можете спробувати закусити однією ірискою, але тільки маленькою.