Здоров’я

Поширені помилки про причини прищів у дорослих

прыщиМіфи про прищі і про те, як з ними боротися.

Поширені помилки про причини прищів у дорослих. Міфи про прищі і про те, як з ними боротися.

Видео дня:

Якщо у вас коли-небудь був прищ, ви знаєте, як це може бути неприємно. Іноді ви намагаєтеся зробити все, щоб це пройшло, але стає тільки гірше. Якщо ви хочете позбутися від прищів і ефективно лікувати їх, вам потрібно зрозуміти, як утворюються прищі, що їх викликає, і які міфи і факти їх оточують, інформує Ukr.Media.

Тільки у підлітків бувають прищі

Насправді, у дорослих акне зустрічається у половини жінок у віці від 20 до 29 років і приблизно у чверті жінок у віці від 40 до 49 років. Жінки частіше, ніж чоловіки, страждають від прищів у дорослому віці. Це пов’язано з гормональними коливаннями, які відбуваються пізніше в житті жінки (підвищення рівня естрогену, що призводить до прищів).

Чим сильніше лікування, тим краще

Може здатися очевидним, що більш сильне лікування краще для позбавлення від прищів, але насправді воно може бути більш шкідливим. Огляд фармакотерапії в експертному висновку показав, що препарати з 2,5% — ним перекисом бензоїлу були настільки ж ефективні, як і препарати з 10% — ним перекисом бензоїлу. Однак ті, у яких концентрація вища, насправді можуть бути більш дратівливими.

Макіяж посилює прищі

Деякі види макіяжу можуть погіршити прищі, але вам не потрібно уникати їх усіх. Шукайте косметику, яка не містить олії або не комедогенна (це означає, що вона не закупорить ваші пори і не викличе появу прищів). Крім того, порошкова косметика (на мінеральній основі) краще рідкої з точки зору запобігання акне, так як вона вбирає олії, які в іншому випадку забили б ваші пори. На ринку є навіть засоби для макіяжу з саліциловою кислотою, яка бореться з бактеріями, що викликають прищі.

Сонце допоможе вашим прищам

Ви можете подумати, що сонце допомагає від прищів, висушуючи шкіру. Але, в той час як сонце може тимчасово зробити прищі менш помітними, це, в кінцевому рахунку, не добре для ваших прищів. Ультрафіолетові промені можуть погіршити прищі, сліди від прищів і підвищити ризик розвитку раку шкіри. Це також збільшує оновлення клітин шкіри, що може привести до забивання пір омертвілими клітинами шкіри, погіршуючи ситуацію з прищами.

Є ліки від прищів

На жаль, від прищів немає ліків; це хронічне захворювання. Але його можна ефективно контролювати при правильному лікуванні. Шкіра у всіх різна, тому те, що може спрацювати для однієї людини, не спрацює для іншої. Ось чому важливо якомога швидше звернутися до дерматолога, якщо у вас є прищі. Якщо цього не зробити, проблема може посилитися.

Вугрі — це бруд в ваших порах

Вугрі можуть виглядати як бруд, але це просто олія і омертвілі клітини шкіри, закупорені в порі, яка піддається впливу повітря — окислення робить її чорною. Ретиноїдні процедури допомагають запобігти і позбутися від вугрів, збільшуючи оборот клітин шкіри, залишаючи пори незаповненими.

Потрібно почекати, поки пройде фаза прищів

Прищі можуть бути хронічним захворюванням, яке триває роками. Ви не хочете сидіти і чекати, поки фаза просто пройде мимо. Це може погіршити ваші прищі і також може позначитися на вашій самооцінці. Зверніться до дерматолога і якомога швидше отримаєте лікування.

Куріння не впливає на прищі

Куріння може викликати появу незапальних прищів. Це може бути пов’язано з тим, що куріння знижує вміст вітаміну Е, антиоксиданту, в шкірі. Це призводить до пошкодження шкірного сала, що провокує появу прищів. Можливо також, що куріння підвищує рівень гормонів, що викликають прищі.

Зубна паста допомагає позбутися від прищів

Деякі люди використовують зубну пасту в надзвичайних ситуаціях (наприклад, перед побаченням), щоб висушити прищі. Хоча це може тимчасово спрацювати, тому що зубна паста містить харчову соду, перекис водню і спирт, які можуть висушити прищі, це неправильне лікування акне. Зубна паста не призначена для вашої шкіри, тому вона може викликати роздратування і висип, що в довгостроковій перспективі погіршить стан шкіри.

Прищі на тілі можна лікувати як прищі на обличчі

Актуальні продукти погано засвоюються вашим організмом, тому що фолікули на тілі, які дозволяють інгредієнтам, які борються з бактеріями, проникати в шкіру, знаходяться далі один від одного, ніж на обличчі. Можливо, вам буде потрібно використовувати антибіотики і змінити свій раціон харчування для лікування прищів на тілі.