ГоловнеПолітика

Прем’єр-міністр Естонії відвідає Україну

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас прибуде в Україну з робочим візитом. Політик хоче надихнути Україну на просування реформ і ознайомитися із ситуацією в зоні конфлікту на Донбасі. Її візит триватиме з 17 по 19 травня, пише ERR з посиланням на прес-службу естонського уряду.

«Моя мета — підтвердити підтримку Естонією європейської інтеграції України в той час, коли ситуацію на українському кордоні знову ескалаціювали дії Росії, і обговорити співпрацю в проведенні реформ», — сказала Каллас.

У Київ Каллас прибуде в другій половині дня в понеділок, тобто сьогодні. І сьогодні ж вона зустрінеться зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем.

У вівторок з віце-прем’єром з питань тимчасово окупованих територій України Олексієм Резніковим Каллас вирушить у Луганську область. Там вона планує відвідати контрольні пункти в’їзду-виїзду.

19 травня голова естонського уряду зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та Президентом Володимиром Зеленським.

У регіоні конфлікту на Донбасі уряд Естонії втілює кілька проектів, які спрямовані на підвищення добробуту школярів і забезпечення рівних можливостей в сфері освіти. Також Естонія працює над забезпеченням інтернетом двох місцевих сіл і надає гуманітарну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Крім цього, Естонія допомагає ліквідовувати наслідки великих лісових пожеж, які сталися в Україні в 2020 році.

До цього було повідомлення про візит в Україну міністра фінансів Франції Брюно ле Мера.

Раніше троє іноземних військових аташе відвідали Донбас. Делегацію приймали командувач ОС генерал-майор Едуард Москальов і керівник Української сторони СЦКК генерал-майор Сергій Салкуцан.