ГоловнеПолітика

Президент України закликав ЄС розширити санкції проти РФ

Президент Володимир Зеленський закликає Євросоюз розширити санкції проти Росії, зокрема після недавніх виборів у Держдуму РФ, які було проведено в анексованому Криму. Про це Зеленський заявив на прес-конференції після саміту Україна-ЄС у вівторок.

Зеленський подякував за те, що з року в рік ЄС продовжує санкції проти Росії.

«Але потреба в зміцненні санаційного тиску назріла давно», — відзначив він.

За його словами, в санкційні списки мають потрапити всі, хто в окупованому Криму, Севастополі і на тимчасово окупованих територіях Донбасу брав участь в організації та проведенні виборів у Держдуму РФ.

«Без уваги не повинні залишитися і системні порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму», — сказав Зеленський.

У цьому зв’язку він відзначив санкції ЄС проти восьми представників так званої «судової влади Криму».

Як повідомлялося, сьогодні стартував саміт Україна-ЄС, в якому беруть участь Президент України Володимир Зеленський, президент Європейської ради Шарль Мішель і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, «вибори» в Держдуму 8-го скликання тривали три дні — 17, 18 і 19 вересня. Також проходили прямі вибори голів дев’яти суб’єктів РФ і 39 регіональних парламентів.

Раніше РИА Новости опублікувало відео, на якому жителі окупованих територій Донбасу сідають в автобуси. «Автобуси з охочими проголосувати на виборах у Держдуму їдуть в Росію», — пише видання.