ГоловнеЕкономіка

Президент заявив про перевагу розвитку ефективного сільського господарства

Розвиток системи ефективного сільського господарства є одним з пріоритетів України. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час відеовиступу на Саміті ООН з продовольчих систем, повідомляє Офіс президента.

Також, за його словами, важливим пріоритетом є формування глобальної довіри до стандартів безпеки продовольчих продуктів.

«Нашим пріоритетом залишатиметься розвиток системи ефективного сільського господарства і формування глобальної довіри щодо застосування напрацьованих стандартів безпеки продовольчих продуктів. Важливим є подальший сталий розвиток національних продовольчих систем. Маємо значний потенціал для збільшення своєї ролі у формуванні сталого постачання харчовою продукцією», — підкреслив президент.

Зеленський також нагадав, що Україна вже здійснила ряд важливих і успішних кроків на шляху реалізації цього амбітного плану. Зокрема, країна приєдналася до Комітету із всесвітньої продовольчої безпеки та очолила Міжнародну раду з зерна. Крім того, з 1 липня в Україні запрацював повноцінний ринок землі.

Серед інших важливих завдань — рух у сторону кліматичної нейтральності виробництва. На думку глави держави, цієї мети реально досягти в горизонті 2050.

Крім того, переконаний Президент, необхідно зміцнювати внутрішній ринок і стимулювати експорт.

«Наша мета на цьому шляху — забезпечення продовольчої безпеки, перехід до стійких моделей виробництва і збуту, а також розвиток необхідних фінансових інструментів», — зазначив Глава держави.

Він додав, що Україна є проактивним учасником процесу формування порядку денного в питаннях продовольчих систем.

Нагадаємо, в Україні запрацював ринок землі. З цього дня мораторій, що діяв із моменту незалежності країни, втратив силу.