Здоров’я

Проблеми з очима не можна не брати до уваги

Проблеми з очима не можна не брати до уваги.

Ці 5 проблем з очима потребують обов’язкового звернення до лікаря. Проблеми з очима не можна не брати до уваги.

Видео дня:

Погіршення зору, кольорові плями перед очима або почервонілі повіки — часто ці ознаки можуть говорити про те, що з вашим здоров’ям щось не те. Нешкідливі на перший погляд ознаки можуть бути першими симптомами серйозних хвороб — щоб вчасно їх попередити, зверніться до лікаря якомога швидше, інформує Ukr.Media.

Плями та спалахи перед очима

Усі ми інколи помічали чорні цятки перед очима або кольорові кола — особливо після того, як довго напружували зір або дивилися на сонце. Але якщо чорні цятки перед очима довго не минають (або з’являються без приводу) — обов’язково зверніться до лікаря, це може бути симптомом розривів або пошкодження сітківки.

Родимки

Нові родимки (або такі, що збільшилися) в області навколо очей або на повіках, веснянки, яких стало більше — усе це привід звернутися до лікаря. Особливо якщо останнім часом ви часто перебували на сонці — не проґавте, ці симптоми можуть сигналізувати про розвиток меланоми!

Червоні, запалені очі

Почервонілі повіки, відчуття сухості і печіння в очах — привід звернутися до лікаря, якщо ці симптоми не минають протягом 24 годин. Це може бути інфекцією (кон’юнктивіт) або навіть однією з ознак серйозних захворювань внутрішніх органів, наприклад, щитоподібної залози. Обов’язково зверніться до лікаря!

Погіршення зору

Це дуже серйозний симптом і він говорить не лише про те, що останнім часом ви занадто перевантажували свої очі. Раптове падіння зору — одна з ознак діабету другого типу. Деякі інші серйозні захворювання, у тому числі деякі види раку, теж можуть проявлятися у вигляді раптового зниження зору. Якщо ви почали гірше бачити, обов’язково зверніться до лікаря.

Зміна зіниці

Якщо зіниці (обидві або одна) стали більшими або меншими, вам варто швидше звернутися до лікаря — це може бути сигналом того, що з судинами вашого головного мозку щось не те. Зміни у зіницях можуть попереджати про інсульт, або повідомляти про струс мозку. У будь-якому випадку — ігнорувати цей симптом не треба!