Здоров’я

Простий лайфхак який допоможе за мить зрозуміти, чи зневоднений ваш організм

Це називається щипковим тестом.

Простий лайфхак який допоможе за мить зрозуміти, чи зневоднений ваш організм. Це називається щипковим тестом.

Видео дня:

У соцмережах постійно з’являються незвичайні лайфхаки, багато з яких обіцяють розкрити вам істину або полегшити життя. У правдивості способу не завжди можна переконатися на практиці. Однак цей ролик прокоментував популярний лікар, інформує Ukr.Media.

Чоловік з Лондона, Англія, поділився в «Тіктоку» простим лайфхаком, як за мить дізнатися, чи зневоднений ваш організм. Хлопець показав, що для цього потрібно стиснути шкіру на міжфаланговому суглобі на пальці і подивитися, як вона себе поведе.

«Щоб побачити, наскільки ви зневоднені, ви повинні стиснути шкіру на пальці ось так. Якщо вона знову розгладиться, значить, все в порядку. Якщо ви стискаєте її і вона залишається в такому положенні, то ви зневоднені».

Ролик став дуже популярний, і люди почали перевіряти лайфхак на собі. При цьому одні відразу повірили в правдивість незвичайного способу, У інших же він викликав сумніви.

«Я зневоднена»
«Це правда?»
«Якщо вам за 50, так буде, скільки б ви не пили»
На це відео звернув увагу хірург національної служби охорони здоров’я Англії Каран Радж. Медик розповів у своєму акаунті в «Тіктоку», що не впевнений в точності тесту, проведеного саме таким чином. Однак зазначив, що принцип, що лежить в основі, вірний.

«Це називається щипковим тестом або тестом на тургор шкіри. Якщо кількість рідини в організмі в нормі, то ваша шкіра буде еластичною й одразу прийде в норму після щипка», — зазначив він.