ГоловнеПолітика

Рада безпеки ООН проведе екстрене засідання через мігрантів

Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй має намір скликати екстрене засідання через ситуацію з мігрантами на кордоні Білорусі та Польщі. Про це у середу, 10 листопада, повідомляє Le Figaro.

Зокрема, верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що вражена ситуацією, що склалася на кордоні між країнами, оскільки люди «там змушені перебувати на морозі».

«Я вражена тим, що велика кількість мігрантів і біженців, як і раніше, залишаються в жахливому становищі, за температури, близької до мінусової, на кордоні Білорусі та Польщі», — заявила Бачелет.

Вона закликала країни терміново вжити заходів.

«Я закликаю зацікавлені держави вжити негайних заходів щодо розрядки та вирішення цієї нетерпимої ситуації відповідно до їхніх зобов’язань відповідно до міжнародних стандартів у галузі прав людини та біженців», — додала вона.

Вона також закликала до негайного гуманітарного доступу, доступу журналістів та юристів на територію, де перебувають біженці.

«Кілька людей вже померли за останні місяці — уряди в регіоні не можуть не діяти і допустити, щоб загинуло ще більше людей», — наполягає вона.

В результаті цих заяв Естонія, Франція та Ірландія закликали до екстреного засідання Ради Безпеки ООН. Воно має відбутися 11 листопада у другій половині дня.

Раніше повідомлялося, що Литва направила війська на кордон Польщі та Білорусі через наплив мігрантів.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн закликала ЄС запровадити нові санкції проти Білорусі через міграційну кризу.