Здоров’я

Рекомендації ортопедів для здоров’я і краси ніг

ногиПоради по догляду за ногами.

Рекомендації ортопедів для здоров’я і краси ніг. Поради по догляду за ногами.

Видео дня:

Серйозні проблеми зі стопами можуть носити такий же болісний характер, як зубний біль. Для здоров’я ніг — необхідний щоденний правильний догляд за ними. Ортопеди дають поради, що слід зробити, щоб виключити неприємності, інформує Ukr.Media.

Підстригайте нігті

Робіть це регулярно, використовуйте хороші кусачки і пилку. Погана обробка призводить до вростання нігтів, їх інфікування.

Видаляйте тверду шкіру

Виконуйте процедуру обережно, за допомогою пемзи. Не зрізайте шкіру самостійно. Це може закінчитися ускладненнями. При появі натоптишів зробіть педикюр в салоні.

Проводьте зволоження

Суха шкіра призводить до утворення мозолів, тріщин на п’ятах. Щовечора наносьте на стопи зволожуючий крем.

Слідкуйте за гігієною

Щодня мийте ноги з милом. Не тримайте їх у воді занадто довго, щоб не зруйнувати природні олії шкіри. Витирайте досуха, особливо між пальцями.

Носіть зручне взуття

Воно повинне відповідати розміру стопи, забезпечувати ногам комфорт і підтримку. Вибирайте натуральні матеріали. Кожен день надягайте чисті шкарпетки.

Рухайтеся

Щодня виконуйте гімнастику для ніг, щоб підтримувати і покращувати кровообіг. Ходіть пішки або бігайте.

Вирішіть проблеми зі стопами

Якщо в ногах з’явився біль, дискомфорт, відвідайте ортопеда. Проблему необхідно усунути, поки не відбулися незворотні зміни.

Не лопайте мозолі

Водянисті пухирі на шкірі з’являються при носінні тісного, незручного взуття. Якщо їх проткнути, в рану може потрапити бруд, розвинеться інфекція. Волога з мозолі повинна природним чином вбратися в шкіру.

Слідкуйте за ранами

Порізи, садни обов’язково обробіть антисептичними засобами, накладіть пов’язку. Якщо вони довго не гояться, зверніться до лікаря.

Використовуйте сонцезахисний крем

Шкіра ніг чутлива до ультрафіолетових променів. Влітку при відсутності захисного одягу наносьте спеціальний крем.