ГоловнеПолітика

Ще три країни ЄС підтримають євроінтеграцію України — Зеленський

Кількість держав-членів Євросоюзу, які письмово на двосторонньому рівні підтримають європейську перспективу України, скоро збільшиться до семи. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу ICTV.

За словами глави держави, уже чотири країни в ЄС підписали такі декларації, ще три документи будуть підписані найближчим часом.

«Тобто вже буде сім країн із 27. Крок за кроком ми це зробимо. Я дуже цього хочу, тому будемо рухатися вперед», — сказав він.

Зеленський зазначив, що президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і президент Європейської ради Шарль Мішель підтримують членство України у співтоваристві, однак необхідна підтримка всіх 27 країн.

При цьому український лідер визнав, що є держави, з якими потрібно буде більше працювати із цього питання, тому з кожною із них окремо йде відповідна робота.

Нагадаємо, 12 жовтня в Києві відбувся саміт Україна-ЄС, під часякого сторони підписали угоди про «відкрите небо» і транш у розмірі 600 міліонів євро. Однак конкретних термінів щодо членства України в Євросоюзі в підсумковій заяві немає.