Соціум

Що не рекомендується вживати в жарку погоду

Які продукти не бажано їсти в спеку, щоб не перегріти організм.

Які продукти не бажано їсти в спеку, щоб не перегріти організм. Що не рекомендується вживати в жарку погоду.

Деякі харчові продукти можуть бути небезпечні для здоров’я, якщо їх вживати в спеку. Що краще ніколи не їсти, коли температура повітря на вулиці + 30°С і вище?

Морозиво і будь-які холодні напої

Людям здається, що коли на вулиці стоїть спека, то тіло можна охолодити, споживаючи щось холодне. Проте це не так. Ефект морозива або холодної води триватиме не довго, після чого високу температуру повітря організм відчуватиме більш гостро, ніж до цього. Причина цього в тому, що різкий вплив холоду змусить тіло відреагувати неправильним чином. Організм почне активно намагатися підвищити температуру тіла. Щоб полегшити стан і не допустити зневоднення, рекомендується пити воду та інші корисні напої кімнатної температури, інформує Ukr.Media.

Їжа, багата білком

Збалансоване харчування дуже важливе для правильної роботи організму. Однак при жаркій погоді краще скоротити споживання продуктів з високим вмістом білка. Для засвоєння цієї речовини потрібна велика кількість енергії, при утворенні якої виділяється багато тепла. В результаті людина може перегрітися.

Спиртні напої

Під впливом алкоголю і спеки серце людини змушене працювати з великим навантаженням. Висока температура повітря призводить до розширення кровоносних судин. В результаті артеріальний тиск знижується. Крім цього при споживанні спиртного в спеку виникає високий ризик порушення водного балансу в організмі, оскільки подібні напої мають сечогінну властивість.

Гостра їжа

Споживаючи гостре, людина підвищує температуру свого тіла. Причина цього полягає в складі гострих продуктах капсаїцину. Саме через це з’єднання краще відкласти використання гострих приправ до осені.

Продукти, що володіють сечогінним ефектом

Природним сечогінним засобом вважаються банани, манго, спаржа, селера і артишоки. Підвищують виведення рідини з організму напої, що містять кофеїн і солодка газована вода. Це призводить до того, що людина важко переносить спеку.