Здоров’я

Що станеться з організмом людини після щоденного вживання йогурту

Якісні йогурти корисно вживати щодня.

Що станеться з організмом людини після щоденного вживання йогурту. Якісні йогурти корисно вживати щодня.

Видео дня:

Нутриціологи і дієтологи розповіли, який вплив на організм надає йогурт і чи можна його вживати щодня, інформує Ukr.Media.

За словами експертів, цей продукт виступає відмінним джерелом біфідо- і лактобактерій, які беруть активну участь у нормалізації функціонування не лише кишківника, а й усіх органів шлунково-кишкового тракту.

«Разом з йогуртом ви отримаєте дозу легкозасвоюваного білка. Є різні йогурти: солодкі, кислі, натуральні з різним відсотком жирності. Йогурти з наповнювачами не підходять через високий вміст простих вуглеводів. Найкраще брати натуральний або грецький йогурт. Ідеально, якщо ввечері разом з ним ви з’їсте жменю (близько 10 грамів) висівок», — говорять фахівці.

Крім того, продукт є постачальником у організм кальцію, вітамінів групи В, фосфору, магнію. Такий набір забезпечує здоровий стан внутрішніх органів, нормалізує рівень холестерину і надає стабілізуючу дію на артеріальний тиск.

Лікарі зазначили, що йогурт, під час виробництва якого не використовувалися барвники, підсилювачі смаку й подібні інгредієнти, дозволений для щоденного вживання, проте у цьому питанні слід орієнтуватися на індивідуальні особливості організму.