ГоловнеЗдоров’я

Що треба виключити з раціону напередодні важливої події

Напередодні важливої події краще не їсти певні продукти.

Коли на вас чекає важлива подія або захід — перше побачення, весілля, зустріч з новим роботодавцем, публічний виступ або ще щось, необхідно ретельно продумати свій раціон і виключити продукти, які могли б зіпсувати ваш образ і настрій, інформує Ukr.Media.

Здуття живота, нудота, сонливість, печія — не найкращі супутники вашого важливого дня. Прямо зараз будемо обирати, що їсти, а від чого варто відмовитися.

Цукор

Якщо ви не плануєте стати жертвою інсулінового удару, відійдіть подалі від смачного тортика і візьміть краще фрукт (хоча бананів і винограду теж слід уникати). Оптимально обирати для солодкого перекусу цитрусові, ягоди, а також ківі — у них найменше фруктового цукру. А печива і торти, навіть якщо за фігуру не боїтеся, відкладіть до наступного разу.

Сир

Ммм, яка апетитна сирна тарілочка, зараз ми її… Стоп! Наскільки б привабливо не виглядав сир, він важко перетравлюється, тому ви ризикуєте стати нещасливою володаркою таких «подарунків», як нудота, здуття і слабкість.

Кофеїн

Чашечку свіжозавареної кави вранці не проти випити навіть ті, кого важко назвати кавоманами. Проте, якщо попереду на вас чекає важливий день, відмовтеся від ранкової кави — напій посилить тривожність і занепокоєння. Або випийте маленьку чашечку, або заваріть трав’яний чай.

Алкоголь

Який захід обходиться без келиха шампанського? А ще краще, двох келихів… В все ж таки, якщо ви не просто запрошений гість, який зможе загубитися у натовпі і у будь-яку хвилину вийти у дамську кімнату, уникайте газованих напоїв, ігристих вин і пива. Шампанське теж до них належить. Усе це викликає відрижку і здуття. Пийте воду, соки, чай.

Спеції і прянощі

Відкладіть гостреньке на інший день. Вживання гострої їжі може призвести до надлишкового вироблення кислоти у шлунку — це сильна печія і неприємний запах з рота. І це зовсім не те, чого вам хотілося б, наприклад, на першому побаченні або власному весіллі, та й для співбесіди не підійде.

Капуста

Броколі, брюссельська капуста, бок-чой, як і більшість інших видів капусти — відмінний вибір, але для будь-якого іншого випадку. Усі ці овочі містять багато клітковини, тому можуть викликати серйозне здуття живота і підвищене газоутворення. Їх, звичайно, можна зварити або приготувати на парі, але все ж таки краще протримайтеся день без такої їжі.

Смажена їжа

Замість того щоб засинати після вживання жирних і смажених продуктів, оберіть салат із заправкою з рослинної олії, щоб підтримати рівень енергії. Авокадо, кокосова і оливкова олії — безпечні продукти, що сприяють підтриманню стабільного рівня глюкози у крові, а це означає, що й рівня енергії.

Швидкі вуглеводи

Хліб, крекери, чіпси, сушені фрукти дуже смачні, але вони містять величезну кількість вуглеводів, які призводять до процесів бродіння у кишківнику. Щоб залишитися ситою і не демонструвати на важливому заході роздутий живіт, поснідайте рисом, кіноа або гречкою.