Здоров’я

Що відбувається з тілом людини на сонці

пляжВлітку ми багато часу проводимо на сонці, але навіть не здогадуємося, наскільки це впливає на наш організм.

Що відбувається з тілом людини на сонці. Влітку ми багато часу проводимо на сонці, але навіть не здогадуємося, наскільки це впливає на наш організм.

Видео дня:

Влітку ми багато часу проводимо на сонці, але навіть не здогадуємося, наскільки це впливає на наш організм. Ось лише деякі процеси, які відбуваються в нашому тілі під впливом сонячного світла, інформує Ukr.Media.

Мозок

Під впливом УФ-випромінювання в мозку вивільняються ендорфіни — гормони гарного настрою. Ось чому ми частіше відчуваємо себе щасливими саме в сонячні дні.

Кров

Перебування на сонці може знизити рівень холестерину, бо УФ-випромінювання стимулює перетворення холестерину в крові у вітамін D.

Нігті

Теплі сонячні промені збільшують приплив крові до шкіри, щоб підтримувати охолодження тіла. Це, своєю чергою, стимулює зростання нігтів.

Нирки

Надмірне перебування на сонці може викликати зневоднення організму і створити додаткове навантаження на нирки. Якщо рідина в організмі не буде заповнюватися вчасно, через зневоднення сеча може стати темно-жовтою, а в нирках почнуть утворюватися камені.

Обличчя

Ця частина вашого тіла найбільш сприйнятлива до пошкодження під тривалим впливом УФ-променів. Більшість дерматологів підтримують думку, що поява 80% зморшок спровоковано сонячним світлом.

Кості

Сонячне світло може зміцнити ваші кістки, бо перебування на сонці стимулює вироблення в організмі вітаміну D.