ГоловнеЕкономіка

Шмигаль доручив активізувати взаємний туризм із Туреччиною

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив активізувати співпрацю з Туреччиною в сфері туризму. Планується розширити морське і авіаційне сполучення. Про це повідомляє урядовий портал.

«Українці входять у список багаточисельних туристів у Туреччині, і географія їхнього відпочинку постійно розширюється. Тому ми повинні розглянути можливість розширення сполучення, зокрема організувати додаткові рейси на популярні маршрути на вихідні, а також відкрити сполучення з новими містами», — заявив глава уряду.

За його словами, варто також розробити сприятливі умови для залучення турецьких туристів в Україну.

«Крім великих міст, варто розглянути можливість розвитку напрямків до санаторних курортів, які будуть цікаві для подорожей всією сім’єю», — пояснив глава Кабінету міністрів.

У свою чергу, посол України в Туреччині Андрій Сибіга додав, що для турків можуть бути цікавими видатні українські міста — Кам’янець-Подільський, Хотин.

«Денис Шмигаль дав доручення відповідним відомствам опрацювати питання про можливість збільшення регулярних і чартерних рейсів між Україною і Туреччиною та розглянути шляхи спрощення системи відвідування України вакцинованими громадянами Туреччини», — ідеться в повідомленні.

Також стало відомо, що Туреччина й Україна можуть взаємно визнати «паспорти вакцинації». Це зробить простішими туристичні поїздки між країнами.

Раніше Туреччина анонсувала відкриття нового туристичного сезону. Він почнеться в квітні із Середземного моря та поступово перейде в Егейський регіон.