ГоловнеПолітика

Шмигаль розповів про «цифровий безвіз»

Якщо Україна повністю інтегрується і буде використовувати інструменти цифрового ринку з Євросоюзом, то зможе отримати 2,5-3,5 мільярдів доларів у товарах і до півмільярда вигод у послугах. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав в Facebook.

«Ми активно рухаємося до «цифрового безвізу» з Євросоюзом. Затвердили чотири законопроекти про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги, мета яких — приєднання України до Єдиного цифровому ринку ЄС», — заявив Шмигаль.

За словами прем’єр-міністра, на практиці це означає відсутність бар’єрів для електронної торгівлі між Україною та Європою або використання електронного цифрового підпису в зовнішньоекономічній діяльності.

Нагадаємо, що раніше в додатку Дія з’явився новий функціонал. Шерінг документів повинен полегшити життя адміністраторам центрів і відвідувачам, вважають у МВС.

Також повідомлялося, що через Дію дозволять оформляти пенсії і субсидії. У додатку з’явиться можливість запросити допомогу малозабезпеченим сім’ям або надання соціальних послуг.