ГоловнеПолітика

Шмигаль розповів про підсумки візиту до Німеччини

Українська урядова делегація в рамках візиту до Німеччини домовилася про співпрацю в галузі відновлюваної енергетики, кібербезпеки, освіти і IT. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками візиту.

«Україна і Німеччина зміцнюють партнерські відносини. Цього тижня наша урядова команда мала дводенний робочий візит до Берліна і Дюссельдорфа, під час якого ми провели низку зустрічей на вищому рівні… Результатом цих зустрічей стали домовленості про розвиток нових напрямків співпраці, таких як водень, критична сировина та відновлювальна енергетика, кібербезпека, освіта», — написав Шмигаль.

Прем’єр пояснив, що багато обговорень було присвячено зміцненню підтримки України на шляху в ЄС і НАТО, а також протидії гібридним загроз з боку Росії. Також був підписаний меморандум про співпрацю в сфері діджиталізації.

«Одним з важливих результатів робочого візиту до Німеччини стало зміцнення партнерства в сфері діджиталізації. Під час нашої зустрічі з прем’єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія Хендріком В’юстом був підписаний меморандум між UkraineInvest, агентством NRW.Global Business, представниками українських IT-спільнот і двома німецькими бізнес-асоціаціями», — додав Шмигаль.

Нагадаємо, що раніше Шмигаль відправився з візитом до Німеччини. Він обговорив євроінтеграційні прагнення України з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Також повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель відкрила українсько-німецький бізнес-форум. Сама канцлер не змогла взяти участь у форумі і виступила за допомогою відеозв’язку. Звернення також записав Зеленський.