ГоловнеПолітика

Шмигаль відправиться з візитом у Німеччину

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відвідає Німеччину з робочим візитом. Він проведе переговори в Берліні і Дюссельдорфі, повідомляє Європейська правда з посиланням на прес-секретаря глави уряду Ольгу Куришко.

За її словами, візит відбудеться 18-19 березня, а в його програмі «не менше 10 робочих зустрічей із провідними німецькими чиновниками і політиками».

«Серед тем, які будуть обговорюватися: економічне співробітництво, співпраця у сфері оборони, спільні проекти в галузі енергетики (трансформація вугільних регіонів), співпраця у сфері екології, залучення інвестицій», — розповіла Куришко.

За даними джерел видання, Шмигаль має намір провести зустрічі із представниками керівництва партії Анґели Меркель.

Прем’єр-міністр у Берліні особисто візьме участь в Українсько-німецькому економічному онлайн-форумі. При цьому всі інші учасники цього заходу будуть залучені в режимі онлайн.

Дистанційно, тобто по відеозв’язку, у відкритті заходу візьме участь і канцлер Німеччини Анґела Меркель, незважаючи на те, що вона також знаходиться в Берліні. Поки не уточнюється, чи заплановано іншу зустріч чи спілкування Меркель із Шмигалем поза програмою форуму.

Раніше в Німеччині закликали реалізувати мінські домовленості. Про це заявив глава МЗС ФРН і Комітету міністрів Ради ЄС Гайко Маас до річниці початку війни в Україні.