ГоловнеПолітика

Шмигаль запросив наступника Меркель взяти участь у Кримській платформі

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль висловив надію на активну участь німецької сторони в Кримській платформі і запросив главу Християнсько-демократичного союзу (ХДС), прем’єр-міністра федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміна Лашета взяти участь в заході, повідомляється на сайті Кабміну.

Шмигаль зазначив, що президент України Володимир Зеленський запросив брати участь у Кримській платформі понад 100 світових лідерів.

Також глава українського уряду наголосив на важливому значенні партнерства з федеральною землею Північний Рейн-Вестфалія, яка є економічно потужним регіоном і перебуває в лідерах серед німецьких федеральних земель за обсягом торгівлі та інвестицій з Україною.

«В останні роки відчутно інтенсифікувалося партнерство між Україною і очолюваною Вами найрозвиненішою федеральною землею, перш за все у сфері економіки. У нас є хороші приклади співпраці в різних сферах. Більшість німецьких інвесторів з істотним обсягом капіталовкладень в економіку нашої держави прийшли саме із землі Північний Рейн -Вестфалія», — заявив Шмигаль.

Прем’єр також запропонував Лашету розглянути питання про відкриття бюро землі Північний Рейн-Вестфалія в Україні, що стало б додатковим поштовхом для максимального використання наявного потенціалу, для поглиблення бізнес-контактів і тісної співпраці в освітній, туристичній, культурній та інших сферах.

Нагадаємо, що 18 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебував з робочим візитом у Федеративній Республіці Німеччині. Зустріч прем’єра та Арміна Лашета був в Дюссельдорфі, де Шмигаль також зустрівся з керівниками земельного парламенту і міністерств, керівниками бізнесу.

Раніше створення Кримської платформи вітали у США. Постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд схвалила ініціативу Зеленського, покликану скоординувати зусилля на міжнародному рівні для повернення півострова під юрисдикцію України.