ГоловнеПолітика

Штати популяризуватимуть Кримську платформу у світі — Квін

США і надалі допомагатимуть Україні в боротьбі з російською агресією і популяризуватимуть Кримську платформу на світовому рівні. Про це в ефірі телеканалу «Дом» заявила повірена США в Україні Крістіна Квін.

Квін відзначила високий рівень саміту Кримської платформи і єдність позицій країн-учасниць.

«Він об’єднав 46 різних країн, і у всіх була можливість висловити свою думку про ситуацію в Криму. І що мене вразило, так це неймовірний дух об’єднання. У всіх була одна і та сама ідея. Всі рішуче заявили, що Крим — це Україна, що спроба окупації з боку Росії незаконна, що вона порушує міжнародні закони й норми, та що з цим потрібно боротися», — сказала дипломат.

Повірена США впевнена, що сьогоднішній запуск Кримської платформи — добрий спосіб привернути увагу до цієї проблеми. Вона запевнила, що США вживатимуть усіх можливих зусиль, щоб допомогти Україні в цьому.

Квін також підкреслила, що США всебічно допомагають Україні у боротьбі з російською агресією.

«Ми дуже багато робимо спільно з Україною, щоб допомогти в цьому. Надаємо допомогу в галузі безпеки, зокрема оборонну зброю. Але ми також надаємо багато іншої допомоги, наприклад внутрішньо переміщеним особам, у захисті прав людини, які порушуються в Криму. А також ми намагаємося протистояти російській агресії — як фізично, так і з погляду протидії дезінформації, кібератак, які Росія часто намагається зробити «, — перерахувала вона.

Квін підкреслила, що для США Крим — це Україна. «І ми хочемо зробити все можливе, щоб допомогти Україні повернутися до її істинних територіальних кордонів і зберегти свою територіальну цілісність», — заявила вона.

Водночас повірена наголосила, що візит Президента України у Вашингтон визначить порядок денний взаємовідносин між Україною та США на наступні кілька років, дасть змогу «зосередитися на речах, які наші країни вважають дуже важливими, і потім рухатися вперед вже більш конкретно за цими питаннями».

Вона висловила перконання, що за підсумками зустрічі Джо Байдена і Володимира Зеленського буде озвучено «багато цікавих і нових пропозицій та домовленостей про те, як будуть розвиватися наші відносини». Зокрема, під час візиту будуть розглянуті питання за трьома основними напрямками: безпека України, економіка України та способи її розвитку, реформи та боротьба з корупцією в Україні.

«Я думаю, що всі ці питання будуть обговорюватися з Президентом, і, сподіваюся, ми зможемо домогтися прогресу в усіх трьох галузях», — наголосила Квін.

Як повідомлялося, зустріч президентів України і Сполучених Штатів відбудеться 31 серпня у Вашингтоні.