ГоловнеСоціум

Синоптики розповіли про погоду на початку весни

Перші дні весни в Україні будуть вологими, місцями можливий невеликий мокрий сніг, температура повітря вдень 2-6 градусів тепла, повідомляє Гідрометцентр 28 лютого.

У ніч на понеділок, 1 березня, погоду в Україні визначатиме вологе атлантичне повітря, вдень під впливом області підвищеного тиску вологість зменшиться.

Вночі на Правобережжі та крайньому сході країни можливий невеликий мокрий сніг, на решті території, а вдень по всій Україні — без опадів. На дорогах, крім півдня та сходу, місцями ожеледиця.

Вітер переважно північно-західний, 5-10 метрів у секунду, в Карпатах і Прикарпатті вночі пориви 15-18 метрів у секунду.

Температура вночі близько 0, вдень 1-6 градусів тепла, на Закарпатті до 10 градусів, в Карпатах протягом доби 2-6 морозу.

У Києві вночі невеликий мокрий сніг, вдень без опадів. Температура вночі близько 0, вдень 2-4 градуси тепла.

2 березня без опадів, лише в східних і північно-східних областях вдень пройде невеликий дощ і мокрий сніг. Вітер західний, північно-західний, 7-12 метрів у секунду.

Температура вночі від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу, на сході країни до 6 градусів морозу; вдень 2-7 градусів тепла, в західних областях 5-10 градусів тепла; в Карпатах вночі 2-7 градусів морозу, вдень до 5 градусів тепла.

У Києві 2 березня без опадів. Вітер західний, 7-12 метрів в секунду. Температура вночі близько 0, вдень 4-6 градусів тепла.

3 березня в центрі і на півночі України стане значно тепліше: повітря прогріється до 6-10 градусів тепла.

В Івано-Франківській області стовпчики термометрів піднімуться до 11-13 градусів тепла вдень.

На сході найтепліше буде в Донецькій області: 5-7 градусів тепла. На півдні України в Одеській і Херсонській областях синоптики прогнозують 7-9 градусів тепла протягом дня, в Миколаївській області — 8-10 градусів тепла.

Ночі в Україні все ще будуть прохолодними: від нуля до 3 градусів морозу.

На всіх території України від 3 березня буде сонячно і без опадів.

4 березня найтепліше буде на заході України. Протягом дня в Івано-Франківській і Чернівецькій областях очікується 11-13 градусів тепла.

На півночі України вдень 4 березня стовпчики термометрів піднімуться до 4-6 градусів. На сході передбачається від 4 до 7 градусів тепла. На півдні повітря прогріється до 10 градусів тепла.

У Києві вдень очікується 6-8 градусів тепла.

Вночі по всій Україні збережуться невеликі заморозки від 0 на півдні і заході до 4 градусів морозу на сході і півночі.

Опадів в цей день не очікується.