ГоловнеПолітика

США і Німеччина оголосять про угоду щодо Nord Stream 2 — ЗМІ

США і Німеччина У найближчі дні оголосять про угоду, що дозволить уникнути суперечки з приводу газопроводу Північний потік-2. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Ангела Меркель не змогли врегулювати розбіжності з приводу трубопроводу в ході зустрічі на минулому тижні. Вони погодилися, що РФ не можна дозволяти використовувати енергію в якості зброї проти своїх сусідів.

У США стурбовані, що будівництво трубопроводу збільшить залежність Європи від російського газу і може позбавити Україну транзитних зборів.

За словами одного з джерел видання, результат переговорів «виглядає непогано». Очікується, що рішення буде прийнято в найближчі дні.

Друге джерело повідомив, що обидві сторони близькі до угоди, яка запобігатиме відновлення санкцій США проти компанії Nord Stream 2 AG.

Раніше глава Нафтогазу Юрій Вітренко заявив, що владі України вдалося переконати канцлера Німеччини Ангелу Меркель в тому, що газопровід Північний потік-2 є реальною загрозою.