ГоловнеСвіт

США не планують вводити локдаун

США не планують оголошувати про новий локдаун, незважаючи на сплеск захворюваності на COVID-штам Дельта. Про це заявив головний інфекціоніст США, радник президента з питань медицини Ентоні Фаучі в інтерв’ю ABC.

«Я не думаю, що ми побачимо локдаун. Я думаю, що маємо достатній відсоток людей (вакцинованих. — Ред.) в країні — недостатньо, щоб придушити спалах, — але я вірю, що достатньо, аби не дозволити нам потрапити в ситуацію, в якій ми були минулої зими», — сказав Фаучі.

На його думку, «ситуація погіршиться», адже в країні 100 мільйонів невакцинованих. Фаучі каже, що ці люди дозволяють вірусу поширюватися, що «в кінцевому підсумку впливає на всіх».

Відзначимо, що стурбованість із приводу коронавірусу зросла на цьому тижні, адже дослідження показали, що варіант Дельта може поширюватися навіть серед осіб, кого повністю вакциновано.

Нагадаємо, що в Массачусетсі три чверті заражених були вакцинованими. З 469 випадків зараження коронавірусом 346 (74%) було зафіксовано серед тих, хто раніше пройшов вакцинацію.

Також повідомлялося, що жителям Нью-Йорка заплатять по $ 100 за щеплення від коронавірусу. Гроші за першу дозу вакцини отримає кожен, хто відвідає міський центр вакцинації. Аби отримати гроші, треба зареєструватися на спеціальному сайті.