ГоловнеПолітика

Стало відомо, коли може завершитися сертифікація ПП-2

Сертифікація російського газопроводу Північний потік-2 може затягнутися до весни 2022 року, заявив радник Державного департаменту США з питань енергетичної безпеки Амос Хохштайн. Про це пише Reuters.

За його словами, схвалення Німеччиною і Європейською комісією Північного потоку-2,вочевидь затягнеться до березня. Тому, як підкреслив Хохштайн, якщо Росія заявляє, що може швидко збільшити потік газу через Північний потік-2, вона «повинна зробити це зараз через існуючі трубопроводи».

Також він заявив, що Володимир Путін наближається до використання природного газу як політичного інструменту.

«Я думаю, що ми наближаємося до цієї межі, якщо у Росії дійсно є газ для поставок, а вона вважає за краще не робити цього, і це станеться тільки в тому випадку, якщо Європа погодиться з іншими вимогами, які абсолютно не пов’язані з поставками», — сказав Хохштайн.

Проектом Північний потік-2 (Nord Stream 2) передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Газопровід проходить в обхід України. Оператором трубопроводу є компанія Nord Stream 2 AG, засновником якої є російський Газпром.

Раніше повідомлялося, що Нафтогаз може затягнути сертифікацію ПП-2. Приєднання Нафтогазу до сертифікації Єврокомісією газопроводу технічно можливе і може затягнути цей процес.