ГоловнеПолітика

У G7 зробили заяву щодо стягування військ РФ

Міністри закордонних справ країн G7, а також глава європейської дипломатії Жозеп Боррель в понеділок, 12 квітня, оприлюднили спільну заяву, в якій закликали Росію припинити «провокації» поблизу кордону з Україною.

«Ці масштабні пересування військових, що проводяться без попереднього сповіщення, є загрозою і дестабілізують ситуацію. Ми закликаємо Росію припинити провокації і негайно знизити напруженість, відповідно до міжнародних зобов’язань», — йдеться в заяві G7, опублікованій головуючою в цій групі Великою Британією.

Також в документі зазначається, що G7 і ЄС «дуже стурбовані масштабним посиленням російських сил» поблизу кордонів з Україною і в Криму.

Країни «групи семи» заявили, що висловлюють підтримку «підходу України, заснованому на стриманості».

Вони знову вказали, що підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також зусилля Франції і Німеччини щодо роботи в «нормандському форматі» для досягнення виконання мінських домовленостей.

Як повідомлялося, Україна ініціювала термінове засідання з НАТО. Глава МЗС України Дмитро Кулеба 13 квітня відвідає штаб-квартиру НАТО в Брюсселі для участі у позачерговому засіданні Комісії Україна-НАТО.