ГоловнеПолітика

У Грузії пройдуть навчання НАТО Agile Spirit за участю України

У Грузії з 26 липня по 6 серпня пройдуть міжнародні військові навчання Agile Spirit 2021 за участю понад 2,5 тисячі військовослужбовців із 15 країн. У навчаннях візьме участь і Україна, повідомляється на сайті Європейського командування ВС США.

У заході будуть задіяні військові із Грузії, США, Канади, Великобританії, Німеччини, Туреччини, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Італії, Румунії, Азербайджану, Іспанії.

Близько 700 учасників є військовослужбовцями США, близько 1,6 тисячі — грузинськими військовими, приблизно 250 — представниками інших країн-учасниць.

Навчання передбачають загальні вправи багатонаціональних підрозділів з бойовими стрільбами у складі батальйонів.

Agile Spirit 2021 підвищує готовність та оперативну сумісність сил США, Грузії, союзників і регіональних партнерів.

Це десяті навчання Agile Spirit. Вперше проведені у Грузії в 2011 році, Agile Spirit стали щорічними навчаннями морських піхотинців США у Європі, які проходили між збройними силами США і Грузії.

Нагадаємо, напередодні в Україні стартували військові навчання Три мечі. У міжнародних навчаннях беруть участь 1200 військових з України, Польщі, Литви та США. Вони будуть проводити навчальні стрільби і здійснювати польоти на вертольотах армійської авіації.