ГоловнеПолітика

У ЄС домовилися про взаємне визнання тестів ПЛР

Країни Європейського Союзу підтримали ініціативу про взаємне визнання тестів на коронавірусну інфекцію для полегшення поїздок всередині союзу. Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому за підсумками міжнародної зустрічі.

«Взаємне визнання результатів тестів на інфекцію SARS-CoV2, що проводяться сертифікованими органами охорони здоров’я, має важливе значення для полегшення транскордонного переміщення, відстеження транскордонних контактів і лікування», — йдеться в повідомленні.

Країни ЄС також домовилися обмінюватися даними щодо COVID-19 через спеціальну цифрову платформу, яка включатиме єдиний список експрес-тестів на коронавірус, а також стандарти для їхнього використання.

«Загальний список відповідних швидких антигенних тестів на CoViD-19 повинен бути досить гнучким для додавання або видалення тих тестів, ефективність яких залежить від мутацій CoViD-19», — наголошується в заяві.

У повідомленні зазначається, що прийняте рішення допоможе пом’якшити наслідки від поширення вірусу, а також посприяє безперебійному функціонуванню внутрішнього ринку ЄС.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України запустило карту пунктів безкоштовного тестування на COVID-19.

Також у Києві затримали місцевого жителя, який продавав фейкові довідки про негативний тест на коронавірус для поїздок за кордон.