ГоловнеЕкономіка

У ЄС розповіли, скільки грошей хочуть інвестувати в Україну

Євросоюз у найближчі сім років має намір залучити в Україну інвестиції у розмірі близько семи мільярдів євро. Про це повідомила заступник СЕО Генерального директорату Єврокомісії з питань політики добросусідства та переговорів щодо розширення Катаріна Матернова, пише Інтерфакс-Україна.

За словами Матернової, ЄС зацікавлений у розвитку в Україні програм із зеленого та цифрового переходу, оновлення інфраструктури та підтримки малого та середнього бізнесу.

При цьому вона зазначила, що для залучення інвесторів Україна має попрацювати. Зокрема, вона наголосила на необхідності проведення прозорої приватизації, яка, на її думку, принесе в країну знання та ноу-хау, нову практику ведення бізнесу та можливості бути ланкою європейського ланцюга виробництва.

«І одна із сфер, де потрібно, просто необхідно зробити краще, — це державне управління, корпоративне управління, правосуддя, передбачуваність бізнес-середовища. Знову ж таки, покращення були, але я не думаю, що Україна вже там — доведеться попрацювати, щоб змінити настрої інвесторів та залучити інвестиції», — підсумувала вона.

Нагадаємо, що раніше президент США Джо Байден оголосив план витрат на $1,75 трлн. Він включає інвестиції в інфраструктуру, захист клімату та соціальну сферу.