ГоловнеПолітика

У ЄС з’явився план на випадок продовольчої кризи

Європейська комісія ухвалила план дій на випадок продовольчої кризи. Він гарантує продовольчу безпеку співдружності. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

«Надзвичайний план, який було ухвалено сьогодні, визначає існуючі недоліки і пропонує дії для підвищення готовності на рівні всього ЄС», — пише прес-служба.

Зокрема, у рамках боротьби з передбачуваною продовольчою кризою буде створено Європейський механізм готовності та відповіді на кризи продовольчої безпеки (EFSCM).

До складу EFSCM входитимуть експерти з галузі стійкості ланок постачання продовольства, які координуватимуться Єврокомісією, а також обмінюватимуться даними та досвідом.

План дій враховує вплив кліматичних змін, погіршення стану довкілля, ризиків, пов’язаних із системою охорони здоров’я, кібернетичних загроз та геополітичних зрушень.

Водночас ключовим інструментом є налагоджена співпраця між усіма державами та приватними структурами. ЄС планує залучати до організації стабільної мережі продовольчої безпеки відповідні структури на рівні Союзу, а також на рівні національної та регіональної влади країн-членів.

Нагадаємо, на півдні Мадагаскару голодують люди. Це перший голод, спровокований змінами клімату, — у країні найсильніша посуха за останні 40 років.