ГоловнеСоціум

У Києві анонсували вакцинацію держслужбовців

З наступного тижня в Києві розпочнеться COVID-вакцинація державних службовців. Про це в четвер, 10 червня, повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, якого цитує прес-служба КМДА.

Відзначається, що згідно з рішенням оперативного штабу МОЗ від 7 травня, в Україні розпочинається вакцинація державних службовців від COVID-19.

Зокрема, йдеться про співробітників законодавчих, виконавчих і судових органів влади центрального, регіонального та місцевого рівнів та органів місцевого самоврядування.

У столиці їх щеплюватимуть мобільні бригади вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, починаючи з 14 червня.

За словами Поворозника, щоб забезпечити процес вакцинації в Києві працюють 97 пунктів вакцинації та 25 мобільних бригад.

«Всього з початку вакцинації в столиці вже щеплено 177 396 осіб. Серед них: медичні працівники, педагоги, соціальні працівники, рятувальники, паралімпійці і маломобільні громадяни і люди, старші за 65 років. З них дві дози отримали 20 759 осіб», — сказав Поворозник.

Він також нагадав, що 9 червня в Києві відкрили попередній запис на масову вакцинацію в Міжнародний виставковий центр через сервіс Helsi.me.

Щоб записатися на щеплення від COVID-19, потрібно зайти на сайт helsi.me та обрати день і час. Підтвердження запису буде направлено в SMS-повідомленні, яке потрібно показати при вході в центр вакцинації разом з паспортом і попередньо зареєстрованої заявки на щеплення в додатку Дія.

Напередодні повідомлялося, що на вихідних COVID-щеплення робитимуть у 14 регіонах.

А з наступного тижня на курортах Херсонщини відкриють пункти щеплення для всіх бажаючих.