ГоловнеСоціум

У Києві відбулася зустріч глави вірменської громади України і нового посла Вірменії

В Києві, в центральному офісі Союзу вірмен України відбулася зустріч керівництва організації з новим послом Вірменії.

Як повідомляє AnalitikaUA.net, глава Союзу вірмен України Вілен Шатворян привітав новопризначеного посла Республіки Вірменія Володимира Карапетяна, висловивши надію на ще більш тісну співпрацю між Києвом та Єреваном.

Голова вірменської громади Вілен Шатворян представивши діяльність Союзу вірмен України, розповів також про ініціативи організації в Вірменії. Зокрема, про масштабну допомогу в ході 44-денної війни і після, про благодійні та соціальні програми і відкриття скейт-парку — подарунка від Союзу вірмен України столиці Вірменії.

В рамках зустрічі було обговорено широке коло питань, пов’язаних з діяльністю громади, її ролі в зміцненні відносин України та Вірменії.

Надзвичайний і Повноважний посол РА в Україні Володимир Карапетян розповів про зовнішньополітичні пріоритети офіційного Єревану, про плани по зміцненню відносин між двома країнами. Сторони висловили готовність до співпраці.

У зустрічі також взяли участь ряд регіональних представників Союзу вірмен України, голови громад, заступники голови організації і глава Союзу вірменської молоді України.

Як відомо, Союз вірмен України під керівництвом Вілена Шатворяна став єдиною всеукраїнською організацією, яка об’єднує всі діючі в країні вірменські організації. Союз вірмен України став першою громадською організацією України, яка увійшла до реєстру прозорості Європейського Союзу. Представництва Союзу вірмен України діють в Києві, Брюсселі та Єревані.