ГоловнеСвіт

У Китаї проведуть випробування 22 вакцин проти коронавірусу

У Китаї влада дозволила проведення клінічних випробувань 22 вакцин проти коронавірусу COVID-19. Про це сказав представник державного управління з нагляду за продуктами і ліками КНР Юань Лін, повідомляє РІА Новости.

«Державне управління з нагляду за харчовими продуктами і лікарськими засобами КНР вже схвалило клінічні випробування 22 вакцин від COVID-19, розроблених за допомогою п’яти різних технологій», — сказав Юань Лін на прес-конференції в Пекіні.

Чотири вакцини від COVID-19 отримали умовний дозвіл для виходу на ринок, ще три були допущені до екстреного застосування в країні.

За словами головного епідеміолога КНР Чжун Наньшаня, у країні швидше за все йдуть розробки вакцини на основі аденовірусного вектора й інактивованої вакцини. Він також зазначив, що зазвичай після клінічних випробувань необхідно спостерігати за добровольцями, які брали участь у дослідженнях. Як правило, це займає від року до двох років, але з огляду на швидкість і масштаби поширення COVID-19, вакцини від цього захворювання на ринок будуть виходити швидше, ніж зазвичай.

Раніше повідомлялося, що в Індонезії від COVID-19 помер головний вчений з проведення досліджень китайської вакцини Sinovac.