ГоловнеСвіт

У Латинській Америці хочуть об’єднатися на засадах ЄС

Президент Еквадору Гільєрмо Лассо запропонував вибудовувати інтеграційні процеси між країнами Латинської Америки і Карибського басейну за принципом Євросоюзу. Про це він сказав на відкритті саміту Співтовариства країн Латинської Америки і Карибського басейну (CELAC), пише Лента.ру.

За його словами, перш за все необхідно розвивати економічну інтеграцію, і лише потім політичну, оскільки тоді країни регіону матимуть спільний ринок, що дозволяє «нарощувати багатства» і привертати увагу всього світу.

Крім того, еквадорський лідер закликав глав латиноамериканських країн відмовитися від ідеологічних розбіжностей і вибудовувати відносини на прагматичній основі.

У липні з подібним закликом виступив президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор. Він зазначив, що стара модель відносин всіх американських країн вже вичерпана, у неї немає майбутнього.

При цьому Лопес Обрадор повідомив, що держави Латинської Америки повинні об’єднатися в подобу Євросоюзу, «але прив’язану до їх історії, реальності та ідентичності».

Зазначимо, що за даними ООН, Латинська Америка є одним з найбільш голодуючих регіонів світу.