ГоловнеПолітика

У Люблінському трикутнику заявили, що готові до захисту від агресорів

Глави МЗС України, Литви і Польщі записали відеозвернення з нагоди першої річниці Люблінського трикутника, в якому заявили про готовність захищати спільне європейське і євроатлантичне майбутнє від агресивних сусідів. Відповідне звернення опублікувала прес-службою МЗС України.

Зокрема, глава української дипломатії Дмитро Кулеба зазначив, що Люблінський трикутник був створений рік тому, щоб зблизити трьох важливих союзників — Україну, Польщу і Литву.

«Регіональні альянси зміцнюють нашу безпеку. Ми об’єднали зусилля заради свободи, безпеки і процвітання наших країн і нашого регіону між Балтійським і Чорним морями. Люблінський трикутник пишається спільною історією, протистоїть реальним сучасним загрозам і готовий рішуче захищати наше спільне європейське і євроатлантичне майбутнє від агресивних сусідів», — сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, своєю чергою, зазначив, що спільна боротьба народів Литви, України і Польщі за свободу в значній мірі визначає їх близькість і здатність до взаєморозуміння.

«У нинішньому світі здатність країн Люблінського трикутника до спільних дій допомагає нам у подальшому зміцнювати регіональну взаємодію і одночасно протистояти геополітичним викликам майбутнього Європи. Особливо коли йдеться про загрози, які сусідні агресивні держави представляють для демократії», — акцентував глава МЗС Литви.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау зазначив, що мета Люблінського трикутника — розвиток політичної, економічної взаємодії і взаємодії в області безпеки.

«Ми хочемо залучати не тільки політиків і чиновників, але також вчених, студентів, експертів — всіх, хто бажає нашим країнам об’єднання зусиль для розвитку Європи.

Люблінський трикутник був створений для взаємної вигоди», — закликав глава польської дипломатії, закликавши повністю втілити його потенціал.