Соціум

У метро Києва розповіли, що гублять пасажири

У столичному метрополітені співробітники доволі часто знаходять втрачені пасажирами речі і предмети. Так, у 2020 році в метро Києва було виявлено понад 180 втрачених киянами і гостями міста речей. Про дивні втрачені предмети розповіла на своїй сторінці у Facebook прес-секретар метрополітену Наталія Макогон.

«За статистикою, на кількість втраченого впливає пору року і погода. В осінньо-зимовий період найчастіше пасажири забувають шарфи, рукавички, шапки, парасольки, окуляри, рюкзаки та сумочки. Повертається за втраченим третина власників», — зазначила Макогон.

Вона надала список втрачених і забутих людьми речей.

З цінного:

електронний фітнес-браслет;
електронна книга;
телефон;
ноутбук.

З побутового:

газонокосарка;
мікрохвильова піч;
прасувальна дошка;
надувний матрац.

Топ-5 втраченого у 2020 році:

самокат
сукня
телефони
валізи
дитячі рюкзаки

Також прес-секретар метрополітену нагадала, що забрати свою загублену річ можна в Бюро знахідок Київського метро, ​​яке знаходиться на станції Нивки. Бюро знахідок працює з 8:00 до 17:00, у п’ятницю — з 8:00 до 15:45, у суботу та неділю — вихідний. Обідня перерва з 12:00 до 12:45. Телефон для довідок: (044) 238-43-13.

Бюро приймає тільки речі, за зберігання яких передбачена оплата. Якщо пасажир втратив документи, то йому слід звертатися до правоохоронців.

До цього повідомлялося, що на платформах станцій метро в Києві встановлять дефібрилятори. Їх буде 19.