Соціум

У Мінінфраструктури розповіли, коли чекають «відкритого неба» з ЄС

У Міністерстві інфраструктури очікують, що підписання Угоди між Україною та ЄС про Спільний авіаційний простір відбудеться в другій половині червня. Про це заявив глава відомства Владислав Криклій, повідомляє прес-служба міністерства.

«Процес підготовки до підписання Угоди про Спільний авіаційний простір з ЄС триває. Як для нас, так і для європейської сторони якнайшвидше підписання цієї угоди є одним з головних спільних завдань на сьогодні. Сподіваємося на її підписання вже у другій половині червня», — сказав Криклій.

Він зазначив, що підписання угоди дозволить наблизити українських авіаперевізників до європейських, зняти монополію на окремі маршрути, встановлені двосторонніми договорами, і полегшити відкриття нових.

Криклій зазначив, що зі свого боку Україна виконала всі покладені на неї зобов’язання і формальності, необхідні для підписання угоди.

Як повідомлялося, напередодні Європейська комісія схвалила оновлений проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди між Україною, ЄС та його державами-членами про Спільний авіаційний простір, яка відома як угода про «відкрите небо».

Нагадаємо, угоду про відкритий авіапростір досі не було підписано через британсько-іспанську суперечку про приналежність Гібралтару. Шанс на якнайшвидше підписання дав вихід Великобританії з ЄС, але на жовтневому саміті Україна-ЄС Брюссель знову переніс це підписання, посилаючись на незавершений процес «розлучення» з Лондоном.