ГоловнеЗдоров’я

У МОЗ пояснили, чи будуть вводити третє щеплення від COVID-19

Вивчення тривалості імунітету від COVID-19 після вакцинації все ще триває, тому МОЗ очікує попередніх результатів, щоб вирішити, чи вводити в протокол третю дозу вакцини. Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузин, повідомляє Апостроф.

Видео дня:

«Вивчення тривалості цього імунітету триває. Коли ми отримаємо хоча б попередні результати від країн, які почали використовувати бустерні дози, то зможемо виробити ту чи іншу стратегію ревакцинації», — сказав Кузін.

За його словами, зараз немає спільного бачення того, який алгоритм ревакцинації необхідно вибрати на наступні періоди.

«Уряди деяких країн розглядають, і вже на серйозному рівні приймають рішення про введення «бустерної дози». Що це таке? Людина отримала дві дози стандартного щеплення і через півроку-рік отримує ще одну додаткову — посилює», — додав головний санлікар.

Він нагадав, що згідно з даними досліджень, «бустерна доза» дозволяє отримати більш тривалий імунний захист і відповідь.

«Це один зі сценаріїв ревакцинації. Інший сценарій — коли людина отримала базовий курс (два щеплення) і через рік повинен повторно отримати аналогічні два щеплення», — підсумував Кузін.

Нагадаємо, що МОЗ готує привілеї для COVID-вакцинованих. МОЗ розглядає можливість використання «внутрішнього» сертифіката вакцинації під час локдауна.