ГоловнеПолітика

У МЗС України викликали послів Німеччини і Франції

У МЗС України в п’ятницю, 25 червня, викликали послів Німеччини та Франції через заяви лідерів країн про відновлення самітів ЄС — РФ. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Українська сторона наголосила, що така ініціатива йде врозріз із санкційною політикою ЄС, прийнятою у відповідь на агресію РФ проти України, що підриває європейську солідарність на тлі ескалації Росією ситуації на тимчасово окупованих територіях і кордони України, не заохочує Москву до виконання Мінських домовленостей», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що посли заявили, що це була лише ідея для обговорення в контексті розгляду стратегії ЄС щодо Росії на засіданні Європейської ради.

«Зазначена пропозиція в кінцевому підсумку не була підтримана», — нагадали в МЗС.

«Сторони домовилися, що подібні питання будуть обговорюватися з Україною перед їх оприлюдненням», — додали у відомстві.

Нагадаємо, напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон запропонували обдумати можливість організації в майбутньому саміту ЄС на рівні глав держав і урядів за участю президента РФ Володимира Путіна.

Але лідери ЄС на саміті в Брюсселі відхилили цю ініціативу. Цю пропозицію було виключено з заключного комюніке саміту ЄС.

У Кремлі висловили жаль у зв’язку з відмовою ЄС від саміту з Росією.