ГоловнеЗдоров’я

У НАН України очікують зростання випадків коронавірусу

Наступного тижня в Україні очікується зростання захворюваності на коронавірус і кількості летальних випадків, вважають вчені Національної академії наук України.

«Протягом наступного тижня можна очікувати незначне збільшення кількості нових виявлень і летальних випадків в офіційній статистиці. Це пов’язано не з погіршенням епідемічної динаміки, а зі стабілізацією систем збору і обробки інформації і поверненням до попередніх тенденцій», — йдеться в повідомленні.

Такий прогноз вчені пояснюють нормалізацією кількості тестувань після травневих свят.

При цьому в НАН зазначають, що останнім часом спостерігається значна затримка оприлюднення нових випадків коронавірусу.

«Затримки оприлюднення нових виявлень близькі до історичних максимумів і складають в середньому один тиждень», — йдеться на сайті НАН.

Вчені зазначають, що при оцінці поточної динаміки більш достовірним показником є ​​кількість позитивних ПЛР-тестів, яка стає доступною майже без затримок. Позитивність ПЛР-тестів продовжує знижуватися і склала 16,1% протягом останнього тижня проти 19,6% рівно тиждень тому.

Середня за останній тиждень кількість нових випадків становить 5441 за добу. Станом на 12 травня, в середньому 273 нових летальних випадки за добу. Середня кількість позитивних ПЛР-тестів становить 4435 за добу.

Зазначимо, за минулу добу в Україні підтвердили 6 813 нових випадків коронавірусу, а днем ​​раніше трохи більше 4500. При цьому одужують щодня понад 19 тисяч пацієнтів.