ГоловнеПолітика

У Німеччині запропонували націлити санкції на Путіна

Нові санкції проти Росії у зв’язку із ситуацією навколо України мають бути спрямовані проти безпосередніх керівників РФ, включаючи її президента Володимира Путіна. Про це сказала міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт в інтерв’ю виданню Bild.

«Ми повинні використовувати весь набір інструментів, який у нас є. Зараз ми маємо намітити собі за мету Путіна та його оточення. Відповідальні за агресію повинні відчути особисті наслідки, наприклад, що вони більше не можуть їздити на Єлисейські поля до Парижа за покупками», — сказала вона.

Ламбрехт висловила занепокоєння нарощуванням військової присутності РФ біля кордонів з Україною, тому як країна для своєї першої поїздки як глава Міноборони ФРН вона обрала Литву – у розташування сил швидкого реагування НАТО.

«Зрозуміло, що агресор – Росія. Ми маємо скористатися всіма можливостями, щоб зупинити ескалацію ситуації. Сюди належить і запровадження жорстких санкцій», – наголосила міністр.

Також їй поставили питання про готовність відправити війська бундесверу до України.

«Ми маємо повністю використати всі можливості дипломатії та економічних санкцій. І всі подальші кроки мають бути узгоджені в Альянсі (НАТО – ред.)», – відповіла Ламбрехт.

Нагадаємо, в саміті ЄС, який пройшов цього тижня, одноголосно пригрозили РФ потужними санкціями у разі подальшої агресії проти України. Але якими вони будуть, озвучувати не стали, висловлюючи надію, що до цього справа все ж таки не дійде.

У свою чергу, на саміті Східне партнерство президент України Володимир Зеленський закликав запровадити санкції проти Росії до вторгнення.