ГоловнеСоціум

У Швеції шукають добровольця для перегляду фільмів на острові

У Швеції Гетеборзький кінофестиваль оголосив про пошуки добровольця, який готовий ізолюватися на тиждень на відокремленому острові і весь свій час присвятити винятково перегляду кінофільмів, повідомляється на сайті кінофестивалю.

Добровольця висадять на острові-маяку Патер Ностер, де той повинен буде подивитися 60 фільмів з програми фестивалю.

При цьому не дозволяється брати із собою книги або будь-які гаджети. Також однією з умов є те, що волонтер повинен провести сім днів один. Крім перегляду фільмів, від кіномана буде потрібно записувати відеоблог.

Поруч з маяком розташований цілком комфортабельний будинок зі спальнею, кухнею, душовою і туалетом. Дивитися фільми можна буде в особистому кінотеатрі.

Охочим провести тиждень за переглядом кіно слід відправити заявку до 17 січня і переконати організаторів, чому саме його варто ізолювати на острові-маяку. Після відбору анкет журі влаштує онлайн-співбесіду.

Волонтер вирушить у кіноізоляцію 30 січня.

Організатори фестивалю спеціально придумали цей незвичайний експеримент, щоб обіграти тему ізоляції, яка стала актуальною через пандемію COVID-19.

До цього ми повідомляли, що український фільм переміг на кінофестивалі у Варшаві. Стрічка «Із зав’язаними очима» була визнана найкращою серед 15 інших, представлених у своїй категорії.

Додамо, що українська короткометражка стала найкращою на кінофестивалі LKIFF. Це 15-хвилинна українська драма про молодого чоловіка, у якого виявили рак.