Соціум

У Швейцарії пілотам, які втратили роботу, знайшли заняття

У Швейцарії пілоти літаків, які втратили роботу через пандемію коронавірусу, зможуть пройти курси підготовки машиністів і почати водити швидкісні поїзди. Про це повідомляє Euronews.

В асоціації пілотів Aeropers вважають, що у двох професій багато спільного, а в країні спостерігається брак машиністів поїздів.

«Методична і точна робота так само важлива в них, як і швидка оцінка ситуації, реакція і психологічна стійкість, взаємодія людини і машини і першорядна безпека транспортування клієнтів з пункту А в пункт Б є найкращими прикладами того, що об’єднує ці дві відповідальні професії», — заявив представник Aeropers Роман Келін.

За словами Карлоса Спруенглі, одного з перших пілотів, які незабаром вийдуть на лінії швидкісних поїздів в Швейцарії, в процесі перекваліфікації головне — «подолати свою гординю і продовжувати працювати далі».

В Асоціації сподіваються, що приклад Швейцарії надихне інші країни.

Нагадаємо, власники десятків ресторанів і кафе в Чехії відновили роботу своїх закладів, незважаючи на сувору заборону влади, пов’язаної з діючими в республіці жорсткими соціальними обмеженнями через коронавірус.