Прогрес

У Sony тестують перший електромобіль

Компанія Sony почала дорожні випробування свого першого електромобіля Vision-S на дорогах Австрії. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії Sony.

«На шляху до еволюції мобільності Vision-S вийшла на наступний етап. Спільно з Sony і партнерами в Австрії почалися дорожні випробування для оцінки безпеки і технологій Sony», — йдеться в повідомленні.

Випробування проводяться на дорогах загального користування в околицях австрійського міста Грац.

Вперше прототип Vision-S був представлений на виставці CES рік тому. За минулий рік електрокар значно модернізували, збільшивши кількість сенсорів для автономної їзди до 40 штук.

Управління функціями авто здійснюється за допомогою людино-машинного інтерфейсу, розробленого спільно з Bosch. Система має функцію розпізнавання обличчя водія, а також підтримує управління голосом і жестами.

Sony Vision-S обладнаний двома електромоторами загальною потужністю 544 к.с. Автомобіль розганяється до 100 км/год за 4,8 секунди, а максимальна швидкість складає 240 км/год.

Електромобіль розроблявся за участю компаній Bosch, NVIDIA і Magna Steyr. Наразі у Sony немає планів щодо серійного випуску автомобіля. Електрокар позиціонуються як експериментальний майданчик для дослідження нових технологій.