ГоловнеПолітика

У США назвали головні загрози для країни, виходячи з ситуації в Афганістані

Федеральна влада США готується до внутрішніх атак з боку ісламських угруповань після масової евакуації з Афганістану громадян США і афганців, які їм допомагали. Про це в суботу, 28 серпня, повідомляє CNN.

Говорячи про загрози, міністерство внутрішньої безпеки США виділило три основні. Вони пов’язані з ІДІЛ або Аль-Каїдою.

По-перше, як зазначили чиновники, певну загрозу представляють біженці, які прилетіли в Штати з Кабула. І хоча їх перевіряють органи внутрішньої безпеки, ФБР, чиновники не виключають, що під виглядом біженців в країну вже могли проникнути терористи. Водночас вони зазначають, що за весь час перевірок «тільки мала частина афганців викликали підозру у ФБР».

Другою загрозою влади США називають «захоплення талібами». Там не виключають, що ситуація в Афганістані може «підштовхнути тих прихильників радикальних ісламістських поглядів, які вже живуть в США, до якихось дій».

Нарешті, в Штатах заявляють про загрозу для самих біженців. на думку федералів, в країні можуть виникати конфлікти на релігійному і етнічному грунті, коли місцеві жителі будуть нападати на тих, хто приїхав з Афганістану.

Також у Вашингтоні зазначають, що не володіють інформацією про майбутні теракти, але вважають, що «слід підвищити заходи безпеки всередині країни».

Нагадаємо, в Афганістані в ході спецоперації було ліквідовано два бойовики угруповання «Ісламська держава».